Meniu principal

Asasinarea lui Kim Jong-Nam: Coreea de Nord acuză Malaezia de complot

Kim Jong-un anunţă că se apropie de deţinerea armei nucleare

Coreea de Nord a transmis un avertisment Malaysiei, acuzând-o că ar complota împotriva sa, în contextul arestării celui de-al patrulea suspect în cazul asasinării lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un. Este vorba despre un nord-coreean, pe numele său Ri Jong Chol, în vârstă de 46 de ani. Ceilalți suspecți avea asupra loc documente de identificare din Vietnam, Indonezia şi Malaysia.

Regimul de la Phenian pare să încerce să blocheze investigaţia din Malaysia, refuzând autopsia corpului lui Kim Jong-Nam şi cerând repatrierea acestuia. Potrivit poliţiei malaysiene, cauza decesului acestuia este atacul de cord.

“Vom avea o ripostă puternică la acest act al Malaysiei şi al forţelor ostile Coreei de Nord, vom sesiza instanţe internaţionale. Am cerut vehement predarea cadavrului, dar am fost refuzaţi. Acest lucru sugerează că ne induc în eroare, că ne ascund ceva. Colaborează cu forţe externe care sunt interesate să distrugă imaginea Coreei de Nord”, susţine reprezentanţa Phenianului.

Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, a fost asasinat în urmă cu câteva zile pe aeroportul din Kuala Lumpur, autorităţile malaysiene suspectând regimul de la Phenian în acest caz.

(foto: CNN.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.