Meniu principal

Argentina, calificată de Messi la Cupa Mondială

Argentina, calificată de Messi la Cupa Mondială

Argentina, vicecampioana lumii, s-a calificat, marți seara, la Cupa Mondială de anul viitor grație unei prestații de excepție a starului său, Lionel Messi. Acesta a marcat de trei ori în partida câștigată în deplasare, cu scorul de 3-1, în fața reprezentativei Ecuadorului, în ultima etapă a preliminariilor zonei America de Sud, potrivit AGERPRES.

În urma acestui succes, Argentina a ocupat poziția a treia în clasamentul final al grupei unice sud-americane, care asigură calificarea directă la turneul final din Rusia. Messi și colegii săi au profitat, însă, și de rezultatul de egalitate înregistrat în întâlnirea dintre Peru și Columbia (1-1), echipe cu care naționala “albiceleste” se afla în luptă directă pentru participarea la CM 2018. 

Columbienii s-au clasat pe poziția a patra, ultima care asigură prezența directă la Mondialul de anul viitor, în timp ce Peru, ocupantai poziției a cincea urmează să dispute un baraj intercontinental cu Noua Zeelandă, în luna noiembrie.

Alături de Argentina și Columbia au mai obținut calificarea directă la turneul final din Rusia selecționata Braziliei, cvintuplă campioană mondială și câștigătoarea grupei sud-americane, care avea asigurată calificarea încă de luna trecută, precum și reprezentativa Uruguayului, ocupanta locului secund, învingătoare cu 4-2 în fața Boliviei.

Marea perdantă a acestor preliminarii este naționala statului Chile, campioana en titre a Americii de Sud, care a ratat participarea la CM 2018 după eșecul suferit în fața Braziliei (0-3). 

(foto: EPA)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.