Meniu principal

Aproape 60 de presupuşi gulenişti, reținuți într-o operaţiune care a vizat bursa din Istanbul

Încă un angajat al Consulatului SUA de la Istanbul, interogat de justiția turcă

Autorităţile turce au reţinut, vineri dimineaţă, 57 de persoane într-o operaţiune care a vizat bursa din metropola Istanbul. Potrivit primelor informaţii, această operaţiune are legătură cu ancheta deschisă după puciul eşuat de anul trecut, transmite France Presse.

De asemenea, cele 57 de persoane au fost reţinute în şase provincii, iar peste 100 de mandate de arestare au fost emise de către magistraţii din Turcia. Autorităţile continuă eforturile pentru a-i reţine pe ceilalţi suspecţi, care sunt acuzaţi că ar avea legături cu mişcarea clericului Fethullah Gulen.

Haberturk susţine că suspecţii reţinuţi sunt foşti angajaţi ai bursei şi că foloseau o aplicaţie de mesagerie criptată numită Bylock. Guvernanţi acuză că această aplicaţie a fost creată pentru adepţii lui Gulen. De asemenea, suspecţii sunt acuzaţi că au făcut tranzacţii în numele băncii Asya, afiliată la un moment dat cu mişcarea clericului Fethullah Gulen.

Aproximativ 47.000 de persoane au fost arestate sub stare de urgenţă declarată după lovitura de stat din noaptea de 15-16 iulie 2016. De asemenea, alte zeci de mii de persoane şi-au pierdut locurile de muncă din cauza unor presupuse legături cu mişcarea Gulen, acuzată de orchestrarea puciului eşuat împotriva lui Erdogan. Luna trecută, autorităţile turce au demis aproximativ 4.000 de funcţionari publici, iar alâi 9.100 de poliţişti au fost demişi pe 26 aprilie. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.