Meniu principal

Aproape 60 de milioane de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierelor româneşti în 2017

Aproape 60 de milioane de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierelor româneşti în 2017

Aproape 60 de milioane de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierelor româneşti, în 2017, în creştere cu 6 la sută faţă de anul precedent. Pe secţiuni de frontieră, s-a constatat o creştere semnificativă la graniţa cu Bulgaria cu aproximativ 30% şi la frontiera aeriană de 20%.

”Valorile de trafic înregistrate în punctele de control de trecerea frontierei au fost de 49.200.000 cetăţeni UE şi 10.500.000 cetăţeni non-U.E. şi 16.150.000 mijloace de transport”, anunţă reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Potrivit acestora, în anul 2017, Poliţia de Frontieră Română a efectuat verificări sistematice asupra cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, în conformitate cu prevederile Regulamentului UE nr. 458 din 2017.

”A fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, efectivele poliţiştilor de frontieră care şi-au desfăşurat activitatea la controlul de frontieră şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor”, mai anunţă reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

În 2017 a fost reorganizată activitatea la nivelul Centrului de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroport Bucureşti Otopeni, în contextul creşterii cu 25 la sută a traficului de pasageri şi modificării infrastructurii aeroportuare.

Totodată, s-a suplimentat numărul de posturi  în alte cinci puncte ale poliţiei de frontieră aeroportuare – Cluj, Timişoara, Iaşi, Craiova şi Bacău, având în vedere creşterea valorilor de trafic.

La frontiera româno-bulgară a fost inaugurat Punctul de Trecere a Frontierei Lipniţa, iar la frontiera româno-ungară au fost deschise în regim temporar 10 puncte de trecere.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.