Meniu principal

Antonio Banderas îl va interpreta pe Pablo Picasso într-un serial de televiziune şi într-un film

Antonio Banderas îl va interpreta pe Pablo Picasso într-un serial de televiziune şi într-un film

Antonio Banderas îl va interpreta pe Pablo Picasso într-un serial de televiziune despre viaţa pictorului şi într-un film care prezintă perioada de 33 de zile în care artistul a lucrat la tabloul „Guernica”, scrie AFP.com.

Serialul de televiziune, „Genius Picasso”, va avea 10 episoade şi va fi realizat de Ron Howard, iar filmul va fi regizat de Carlos Saura, care va contribui şi la scenariu.

Antonio Banderas şi Pablo Picasso s-au născut în acelaşi oraş din Spania, Málaga.

Actorul, în vârstă de 57 de ani, a spus că se aşteaptă să fie criticat pentru interpretarea pictorului. „Cu cineva ca Picasso, indiferent de cât de bine interpretezi, vei fi criticat”, a spus Banderas.

Antonio Banderas a povestit că a cunoscut-o pe fiica lui Picasso, Paloma, atunci când a ajuns pentru prima dată în Los Angeles, iar ea i-a spus că vorbeşte cu acelaşi accent ca tatăl ei. 

Actorul a mai spus că petrece cinci ore pe zi la machiaj, înainte de a începe filmările.

Serialul, care va fi difuzat de National Geographic Channel, filmat parţial în Budapesta, nu prezintă cronologic viaţa pictorului. „Mergem înainte şi înapoi prin evenimentele din viaţa lui. Începem cu bombardamentul din Guernica”, a spus Banderas. 

Actorul a mai spus că cea mai mare provocare în interpretarea lui Picasso este aceea de a reuşi să îl înţeleagă pe artist, atât cu privire la alegerile sale politice şi artistice, cât şi la relaţiile pe care le-a avut cu femeile din viaţa sa. 

Pentru a se documenta, Banderas a vorbit şi cu nepotul artistului, Olivier Widmaier, care va publica în martie cartea „Picasso: An Intimate Portrait”.

Banderas a rămas implicat şi în proiectul lui Saura, filmul „Guernica 33 Days”, amânat timp de peste şase ani.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.