Meniu principal

Antena 3 şi România TV, amendate cu un câte 50.000 lei pentru reflectarea protestelor din 22 ianuarie

Postul de propagandă România TV, ars la buzunare pentru injurii aduse lui Kovesi

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, sancţionarea posturilor Antena 3 şi România TV cu amenzi de câte 50.000 de lei, respectiv somarea publică a televiziunilor Realitatea TV şi B1 TV, pentru nereguli în emisiuni care au reflectat protestele din 22 ianuarie faţă de proiectele de Ordonanţă de Urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale. În total, CNA a primit aproximativ 690 de reclamaţii pe această temă.

Amenzile de 50.000 de lei pentru posturile de televiziune Antena 3 şi România TV au fost propuse de Dorina Rusu şi au fost votate de şase dintre cei nouă membri CNA prezenţi la şedinţă – Dorina Rusu, Florin Gabrea, Valentin Jucan, Orsolya Eva Borsos, Gabriel Tufeanu şi Radu Herjeu. Răsvan Popescu, Monica Gubernat şi Laura Georgescu au fost împotrivă.

Referitor la Antena 3, Dorina Rusu a spus că telespectatorii au avut ”pe bună dreptate” sentimentul că televiziunea ”şi-a bătut joc de ei”.

”Mai ales în atmosfera de atunci şi mai ales în condiţiile în care oamenii ieşiseră în stradă pentru că aveau o nemulţumire faţă de ceea ce ei au considerat un abuz al guvernului era normal din punctul meu de vedere să provoace acest număr foarte mare de reclamaţii. Oamenii au avut pe bună dreptate sentimentul că şi-au bătut joc de ei cei de la Antena 3, că s-au spus minciuni în legătură cu scopul protestelor lor şi felul în care au ajuns în stradă. Cine a venit să îi aducă pe acei oameni de acasă, SRI? Ce legătură avea Colectiv, Bamboo, lovitura de stat? Au creat o întreagă reţea de minciuni”, a spus Dorina Rusu.

Radu Herjeu a spus că a observat două nereguli cu precădere – lipsa distincţiei între fapte şi opinii şi două burtiere legate de incendiu şi lovitura de stat. El a adăugat că televiziunea ar trebui să fie conştientă de importanţa pe care o au informaţiile pe care le difuzează.

În legătură cu felul în care România TV a reflectat protestele, Dorina Rusu a spus că moderatori au făcut afirmaţii legate de plata protestatarilor, ceea ce ”face ca lucrurile să fie şi mai grave”.

Somaţiile pentru Realitatea TV şi B1 TV au fost propuse de Radu Herjeu şi au fost votate de şapte dintre cei nouă membri CNA prezenţi la şedinţă – Florin Gabrea, Valentin Jucan, Orsolya Eva Borsos, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu. Ceilalţi membri ai forului au fost împotrivă.

(foto: Paginademedia.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.