Meniu principal

ANRE a retras licențele de furnizare a energiei ale societăților Arelco Energy și Arelco Power

Prețul energiei pe platforma bursieră destinată populației, mai mare cu 45% în trimestrul patru

Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat, în ședința de miercuri, retragerea licențelor societăților Arelco Energy și Arelco Power pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, pentru comportament neadecvat, informează Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE),într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, prin scrisoarea înregistrată la ANRE la finele lunii ianuarie, administratorul societății Arelco Power a notificat că aceasta se află în incapacitate obiectivă de livrare a energiei electrice către consumatorii finali, date fiind condițiile și evoluțiile pe piața energiei electrice și a solicitat ca ANRE să asigure preluarea de către furnizorii de ultimă instanță a locurilor de consum ale clienților săi finali, prin aplicarea prevederilor din Regulamentul specific. Licența Arelco Power pentru activitatea de furnizare a energie electrică avea valabilitate până la data de 16.06.2021.

O situație similară s-a întâmplat și în cazul Arelco Energy, a cărei licență expira în 17 iulie 2020.

“Luând în considerare scrisorile primite la ANRE de la societățile Arelco Power SRL și Arelco Energy SRL în zilele de 27 și 30 ianuarie 2017, direcțiile generale de specialitate din cadrul ANRE au constatat că nu sunt îndeplinite condițiile legale/contractuale pentru încetarea contractelor de furnizare încheiate de aceste societăți cu clienții finali, pentru a fi posibilă preluarea clienților finali respectivi de către furnizori de ultimă instanță”, precizează reprezentanții ANRE.

Președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileț, declara, pe 8 februarie, că în contractele de furnizare a energiei ar trebui să fie prevăzute sancțiuni mai clare și mai dure pentru denunțarea unilaterală.

“Considerăm că ar trebui să se înăsprească acele condiții din contractele de furnizare. Aceste contracte sunt un act între două părți. ANRE nu poate interveni în aceste contracte, care sunt încheiate pe piața liberă și se stabilesc între cele două părți, dar îi poate sfătui pe consumatori. Ar fi fost necesară o sancționare mai clară a denunțării unilaterale”, a spus președintele ANRE.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.