Meniu principal

Angajații Gărzii Naționale de Mediu, în grevă generală pe termen nelimitat

Angajații Gărzii Naționale de Mediu, în grevă generală pe termen nelimitat

Angajații Gărzii Naționale de Mediu (GNM) din toată țara declanșează, marți, o grevă generală pe termen nelimitat. Aceștia sunt nemulțumiți în legătură cu inechitatea salarială care există în domeniul protecției mediului, informează AGERPRES.

“Este de neînțeles discrepanța între importanța care se acordă la nivel global problemelor legate de protecția mediului și modul în care sunt tratați în țara noastră cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos. Cu toate că protecția mediului este un domeniu de importanță strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc și o prioritate conform Strategiei Naționale de Apărare a țării, angajații Gărzii Naționale de Mediu nu au mai beneficiat de o creștere salarială din anul 2009, fiind remunerați în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar”, se menționează într-un comunicat al Sindicatului Național al Gărzii de Mediu.

În data de 26 aprilie, angajații GNM au oprit programul de lucru timp de două ore, la nivel național. Aceștia susțin că salariile lor nu sunt la același nivel cu lefurile colegilor din instituțiile cu atribuții similare..

“Faptul că, de la acea dată, până în prezent, reprezentanții Guvernului nu și-au manifestat dorința de a soluționa problemele grave existente în cadrul sistemului nostru instituțional a dus la această stare de fapt. Pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfășura activitățile specifice Gărzii Naționale de Mediu și nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat din țară, fapt pentru care ne cerem scuze cetățenilor pentru această disfuncționalitate”, se mai spune în comunicatul citat.

(foto: Monitorulcj.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.