Meniu principal

Angajaţii Gărzii de Mediu au declanșat greva generală pe termen nelimitat

Angajaţii Gărzii de Mediu au declanșat greva generală pe termen nelimitat

Angajaţii Gărzii de Mediu din toată ţara au declanşat, miercuri, de la ora 08.00, grevă generală pe termen nelimitat. Aceștia acuză inechităţile salariale din domeniul protecţiei mediului, în condiţiile în care salariile lor au rămas la nivelul din 2009. Pe timpul grevei, comisarii de mediu vor rămâne în birouri, astfel că nu vor desfăşura activităţi cu publicul, şi nici nu vor face controale. În măsura în care vremea le va permite, angajaţii vor protesta şi în faţa instituţiilor, potrivit liderilor sindicali, citați de News.ro.

“Inechităţile salariale sunt atât comparativ cu angajaţii din Ministerul Mediului, cât şi cu angajaţii altor autorităţi de control, cum este cazul comisarilor Gărzii Forestiere. Spre exemplu,. salariul mediu net al unui comisar de mediu este de 1.500 de lei, în timp ce cel al unui comisar al Gărzii Forestiere este de 4.000 de lei”, a declarat, pentru News.ro, Valentin Neagoe, preşedintele Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu.

Potrivit unui comunicat de presă al sindicaliştilor din cadrul Gărzii de Mediu, “este de neînţeles discrepanţa între importanţa care se acordă la nivel global problemelor legate de protecţia mediului şi modul în care sunt trataţi în România cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.