Meniu principal

Angajații Centrului de Transfuzii Craiova care vindeau sânge, trimiși în judecată

Angajații Centrului de Transfuzii Craiova care vindeau sânge, trimiși în judecată

Cei doi angajaţi ai Centrului de Transfuzii Sangvine Craiova acuzaţi că au luat mită pentru a furniza unităţi de sânge unor pacienţi au fost trimişi în judecată. Cei doi ar fi primit bani, în repetate rânduri, de la aparţinători ai unor pacienţi internaţi la un spital din localitate. Au fost prinși în flagrant, în timp ce luau bani de la investigatori sub acoperire. Cei doi craioveni sunt arestaţi la domiciliu, după ce iniţial au fost arestaţi preventiv 30 de zile.

Procurorii Parchetului Tribunalului Dolj au stabilit, în urma cercetărilor, că Mihaela Oprişan, registrator medical la Centrul de Transfuzii Sangvine Craiova, ar fi comis opt infracţiuni de luare de mită, iar Cristian Cosmin Magaon, alt angajat al centrului, este acuzat de complicitate la luare de mită în formă continuată (patru acte materiale).

În data de 15 martie, ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) –  Structura Centrală şi Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat de Parchetul Tribunalului Dolj, l-au prins în flagrant pe Cristian Cosmin Magaon în timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire, pentru a furniza două unităţi de sânge necesare unui pacient pentru o intervenţie chirurgicală.

”În perioada noiembrie 2016 – martie 2017, M.C.C. în colaborare cu O.M.G., pe fondul lipsei de sânge necesar intervenţiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la aparţinători ai unor pacienţi internaţi la un spital din Craiova, precum şi de la investigatori sub acoperire ai D.G.A., diferite sume de bani pentru a facilita obţinerea respectivelor de unităţi de sânge”, se arată intr-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.