Meniu principal

Deși ancheta SRI l-a scos nevinovat, Coldea va fi trecut în rezervă

Fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, nu vine la comisia parlamentară privind alegerile din 2009

Șeful SRI, Eduard Hellvig, i-a cerut președintelui Klaus Iohannis trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea, fostul său prim-adjunct, după ce acesta a cerut eliberarea din funcție.

Potrivit uni comunicat de presă emis de SRI, motivele pentru care Coldea a făcut acest gest ”țin de demnitatea și onoarea militară și de riscul afectării grave a instituției”.

Serviciul Român de Infromații precizează că raportul întocmit de comisia constituită potrivit cadrului normativ intern a ”clarificat toate aspectele vehiculate în spațiul public” privind activitatea generalului Coldea, dar și ”alte aspecte care țin de activitățile unor cadre ale serviciului care au fost vehiculate public”.

”Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare și au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o ședință a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcari ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcție a domnului general-locotenent Florian Coldea”, se arată în comunicat.

Florian Coldea a solicitat directorului SRI, Eduard Hellvig, ”eliberarea din funcție și punerea la dispoziția și nevoile instituției, după aproape 12 ani de când exercită aceasta funcție”.

”Prim-adjunctul directorului a prezentat motive ce țin de demnitatea și onoarea militară și de riscul afectării grave a activității instituției. În acest sens, directorul SRI a solicitat președintelui României trecerea în rezervă a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atribuțiile funcției de prim-adjunct al directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, directorul SRI”, precizează SRI.

(foto: Antena3.ro)

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.