Meniu principal

Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, după moartea unui bebeluș de opt luni

Conducerea Spitalului de Urgenţă din Vaslui a demarat o anchetă după moartea unui bebeluş care a fost internat timp de trei zile în unitatea medicală, fără ca medicii să-i puna un diagnosticul corect. Analizele au arătat că băieţelul a fost ucis de o infecţie, iar specialiştii spun că ar fi trebuit să primească imediat antibiotice.

Bebeluşul de opt luni a ajuns, vineri seară, la spital, după ce părinții au chemat ambulanța pentu că micuțul avea febră mare. Părinții susțin că medicii nu au vrut să-l interneze pe copil, spunând că micuțul nu are decât puțină temperatură și este nemâncat. Într-un final, cadrele medicale nu au reușit să-i pună un diagnostic clar.

Părea să fie o complicație a erupției dentare. În prima zi a primit perfuzii de reechilibrare electrolitică și antitermice”, a explicat Lelia Croitoru, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Vaslui, citată de Digi24.

Hemocultura a aratat o septicemie cu pneumococ, analiza fiind, însă, gata după ce micuțul a decedat.

După câteva zile de la internare, copilul a intrat în stop cardio-respirator. A fost intubat şi transferat de urgență la Spitalul de copii din Iași.

„Starea generală s-a menținut foarte gravă și la aproximativ 48 de oare de la internare a intrat în al doilea stop cardiorespirator. Manevrele de resuscitare au fost ineficiente și ca atare s-a declarat decesul”, a precizat, pentru Digi24, Tamara Roșu, mecis șef UPU la Spitalul de copii Sf. Maria Iași.

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.