Meniu principal

Anchetă la Braşov: o învăţătoare, înregistrată în timp ce jigneşte elevi de clasa a II-a

Elevii şi preșcolarii se întorc la şcoală astăzi, după vacanţa de primăvară

Părintele unui micuț care învață la Școala generală nr. 4 din Brașov a înregistrat o învăţătoare în timp ce femeia îşi umilea şi jignea elevii de clasa a II-a, numindu-i tâmpiţi, nesimţiţi sau gunoaie. Femeia neagă că s-ar comporta astfel cu copiii şi susţine că în înregistrări nu este vocea ei. Conducerea unității de învățământ a demarat o anchetă, însă fiind vorba despre prima abatere este de așteptat ca învățătoarea să rămână la catedră.

”Ia şi scrie, că te strâng de gât! Ia şi scrie, că te mănânc! Nu face aşa că te duc în grădina zoologică, acolo te duc! Ia şi scrie! Până nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tablă! Te mănânc! Te mănânc, nu alta. Ia şi scrie sim-plu! Nu ţi-e ruşine, tâmpitule ce eşti!”, se aude pe una dintre întregistrările făcute de un părinte.

Unui alt copil femeia îi spune ”gunoi”.

”Ia vino, mă, încoa’, la mine! Umflatule! Vezi că te-ai şi îngrăşat, tragi un fund după tine!… Unde ţi-e lucrarea? (…) Taci, măi, din gură! Nu mai sări, măi, cu gura! Pe tine să nu te aud, măi, cum sari tu cu gura aia, măi, nesimţitule! Pentru mine eşti gunoi în clasa asta!”, se aude pe altă înregistrare.

Părinţii au depus înregistrările la Inspectoratul Şcolar Braşov, dar şi la conducerea Şcolii Generale numărul 4 din Braşov.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.