Meniu principal

ANAF micșorează rușinea celor cu datorii la Fisc

Cu ce scuze răspunde ANAF acuzelor lui Sorin Grindeanu

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, joi, că propune modificarea procedurii de publicare a listelor cu obligaţii fiscale restante, astfel încât numai persoanele fizice cu datorii neachitate la timp de cel puţin 15.000 lei să apară pe listele publicate online, față de 1.500 de lei ca până acum.

ANAF îți motivează decizia prin faptul că unele persoane care au apărut pe ”lista rușinii” fie îşi plătiseră, de fapt, datoriile, fie erau în litigiu cu Fiscul, considerând că nu trebuie să plătească sumele impuse. 

”Noile plafoane sunt: a) 500.000 lei, pentru marii contribuabili; b) 250.000 lei, pentru contribuabilii mijlocii; c) 100.000 lei, pentru celelalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistreazã obligatii fiscale restante si din desfãsurarea de activitãti economice în mod independent sau exercitã profesii libere; d) 15.000 lei, pentru debitorii persoane fizice, altele decât cele de la lit. c)”, a precizat instituţia fiscală, într-un comunicat citat de News.ro.

Pe lista cu datornicii persoane fizice, cu restanţe de peste 1.500 lei la 31 martie 2016, erau înregistraţi 187.230 debitori, care aveau de plată 3,4 miliarde lei, inclusiv din activităţi independente sau profesii libere.

(foto: Profit.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.