Meniu principal

ANAF a rămas fără şef: Dragoş Doroş a demisionat

Şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoş Doroş, şi-a dat, joi, demisia, însă susţine că a luat această decizie încă înainte de alegerile parlamentare, dar a rămas în funcţie până la găsirea unui înlocuitor, care va prelua conducerea instituţiei în cursul zilei de vineri. Dragoş Doroş a ţinut să precizeze că decizia sa nu are legătură cu anunţul PSD privind iminenta eliminare a Declaraţiei 088.
„Am anunţat că vreau să plec încă dinainte de alegeri şi am rămas până a venit un înlocuitor, ca să nu rămână locul gol, pentru că ANAF este o instituţie importantă, care are nevoie de continuitate. Înlocuitorul vine astăzi (n.r. – vineri). Acestea (n.r. – eliminarea Declaraţiei 088) sunt lucruri care au legătură cu programul de guvernare. Fie că le fac eu sau viitorul preşedinte al ANAF, este acelaşi lucru. Nu am decis să îmi dau demisia pentru că nu vreau să umblu la 088”, a declarat Doroş pentru AGERPRES.
Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a declarat că Declaraţia 088, de înregistrare în scop de TVA, va fi eliminat prin Ordin al preşedintelui ANAF care va fi publicat vineri în Monitorul Oficial.
„În legătură cu 088, e o discuţie care de cel puţin doi ani de zile ţine agenda publică. Suntem în faza finală de evaluare a impactului privind eliminarea imediată a acestui formular. Credem că în cursul zilei de mâine ordinul preşedintelui ANAF va fi la Monitorul Oficial”, a afirmat Ştefan.
Dragoş Doroş a susţinut, pe parcursul mandatului său în fruntea ANAF, că este necesară simplificarea formularului, dar a subliniat şi necesitatea menţinerii acestuia.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.