Meniu principal

Americanii se tem de rușii de la Kaspersky

Adminstrația Trump interzice produsele companiei rusești Kaspersky

Responsabili cu rang înalt ai securității și serviciilor americane de informații și-au exprimat joi public temerile cu privire la gigantul din securitatea informatică Kaspersky Lab, din cauza presupuselor legături ale acestuia cu Moscova, relatează AFP. Această societate privată cu sediul la Moscova propune antiviruși și alte software-uri menite să protejeze calculatoarele împotriva pirateriei, însă unii se tem că, din contră, aceste instrumente servesc la spionaj, informează AGERPRES.

“Suntem foarte preocupați și ne concentrăm asupra acestui subiect”, a declarat directorul interimar al FBI,Andrew McCabe, întrebat despre Kaspersky în cursul unei audieri în fața comisiei parlamentare specializate în serviciile de informații.

Vincent Stewart, un înalt gradat din Agenția de informații a armatei, funcționând sub jurisdicția Pentagonului, a dat la rândul său asigurări că administrația sa evită să folosească produsele Kaspersky.

Directorul Agenției americane de informații NSA, Mike Rogers, s-a arătat și el “conștient” de problema ridicată de societate înfinnțată în 1997 de Eugene Kaspersky, devenită o multinațională cu 3.600 de angajați și aproape 400 de milioane de clienți.

Directorii CIA și National Geospatial Intelligence Agency, precum și șeful serviciul național de informații și-au exprimat și ei neîncrederea în Kaspersky Lab, în contextul în care hackeri ruși sunt suspectați că au influențat prezidențialele din 2016 din Statele Unite.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.