Meniu principal

Alina Bica, fostă șefă a DIICOT, își află prima sentință

Motivarea instanței: Alina Bica a înlocuit procurorul de caz cu unul ”prietenos” cu Tender

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) urmează să se pronunțe, joi, în dosarul în care fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, este acuzată că ar fi primit bani de la omul de afaceri Horia Simu.

La ultimul termen s-a discutat schimbarea încadrării juridice. Astfel, Alina Bica ar putea primi o sentinţă pentru favorizarea făptuitorului şi nu pentru luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu, cum fusese încadrată iniţial.

Pentru Horia Simu, în schimb, încadrarea juridică ar putea fi schimbată din dare de mită în cumpărarea de influenţă, în timp ce pentru Pop Şerban s-ar putea schimba din complicitate la infracţiunea de dare de mită în trafic de influenţă.

Dosarul a fost trimis instanţei în septembrie 2015. Potrivit rechizitoriului, în 2014, Şerban Pop a primit de la Horia Simu aproximativ 230.000 de euro, cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară, pentru a interveni la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal al omului de afaceri.

(foto: Ziuanews.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.