Meniu principal

Alina Bica a fost condamnată

Motivarea instanței: Alina Bica a înlocuit procurorul de caz cu unul ”prietenos” cu Tender

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a primit, joi, de la magistrații Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului în care este acuzată că ar fi luat mită de la Horia Simu. Decizia nu este, însă, definitivă.

Așa cum era de așteptat, încadrarea juridică a faptei Alinei Bica a fost schimbată din luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu în favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar, fostul şef al ANAF, Şerban Pop, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Şi în cazul acestuia, încadrarea juridică a fost schimbată din complicitate la infracţiunea de dare de mită în trafic de influenţă.

Totodată, afaceristul Horia Simu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă. Şi în cazul acestuia, judecătorii instanţei supreme au schimbat încadrarea juridică din dare de mită în cumpărare de influenţă.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.