Meniu principal

Alertă de călătorie emisă de SUA, pentru Europa: pericol iminent de atacuri teroriste

Militanții Statului Islamic, alungați din Raqqa

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a emis, luni, o alertă de călătorie în Europa, valabilă până pe 1 septembrie. Cetăţenii de peste Ocean sunt îndemnați să fie atenţi la ameninţarea continuă a atacurilor teroriste pe întregul continent, relatează agențai Reuters şi postul CNN.

În această alertă sunt citate recente incidente din Franţa, Rusia, Suedia şi Regatul Unit al Marii Britanii. Departamentul de Stat al SUA avertizează că grupările Statul Islamic şi Al-Qaida ”au abilitatea să plănuiasă şi execute atacuri teroriste în Europa”.

Un oficial de la Departamentul de Stat a declarat luni că alerta nu a fost declanşată de o ameninţare specifică, ci de recuoaşterea riscurilor continue ale unor atacuri înainte de vacanţa de vară, informează New.ro.

 

”În contextul în care guverne locale continuă operaţiuni în lupta împotriva terorismului, Departamentul rămâne îngrijorat cu privire la potenţialul unor atacuri teroriste în viitor. Cetăţenii americani trebuie să fie mereu în alertă faţă de posibilitatea ca simpatizanţi terorişti sau extremişti autoradicalizaţi să comită atacuri cu puţine semne de avertisment sau fără”, se arată în alertă, potrivit CNN.

Potrivit unor estimări recente europene şi americane, până la 1.900 de luptători străini s-au întors în Europa după ce au petrecut o perioadă în Irak sau Siria, potrivit oficialului citat.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.