Meniu principal

Alegeri la Chișinău: Candidatul PSRM, Ion Ceban, şi Andrei Năstase (PPDA) intră în turul al doilea

Alegeri la Chișinău: Candidatul PSRM, Ion Ceban, şi Andrei Năstase (PPDA) intră în turul al doilea

Ioan Ceban, candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), din care provine preşedintele Igor Dodon, şi Andrei Năstase, candidatul Partidului “Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPDA), la postul de primar al Chişinăului intră în turul al doilea al alegerilor locale. Prezenţa la vot la alegerile organizate duminică la Chişinău a fost de 35,53%.

Comisia Electorală Centrală a anunţat, după centralizarea tuturor buletinelor de vot, că Ion Ceban a fost votat de 40,97% dintre alegători, iar Andrei Năstase de 32,12%. Actualul primar interimar al Chişinăului, Silvia Radu, s-a clasat pe locul al treilea, cu 17,65% din voturi, fiind urmată de candiatul PUN, Constantin Codreanu, cu 4,55%.

Prezenţa la alegerile organizate duminică la Chişinău a fost una scăzută – s-au prezentat la vot 225.587 de cetăţeni, adică 35,53% din numărul total de alegători.

Al doilea tur al alegerilor locale anticipate va avea loc la Chişinău în 3 iunie.

Peste 630.000 de locuitori din municipiul Chişinău au fost aşteptaţi la vot duminică să îşi aleagă primarul, pentru Primăria Chişinău fiind înscrise unsprezece candidaturi.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.