Meniu principal

Aldiștii se întâlnesc pentru a-l da afară din partid pe Daniel Constantin

Aldiștii se întâlnesc pentru a-l da afară din partid pe Daniel Constantin

Biroul Politic Executiv, Biroul Politic Central şi Delegaţia Permanentă ale ALDE se reunesc, joi, în şedinţe succesive pentru a decide excluderea fostului co-preşedinte al formaţiunii, Daniel Constantin. Propunerea a fost făcută joia trecută, de Biroul Politic Executiv al ALDE.  La momentul respectiv, președintele unic al partidului, Călin Popescu Tăriceanu, a ținut să-i avertizeze pe cei care au semnat contestaţiile în instanţă să şi le retragă, altfel vor fi şi ei excluşi.

“Eu nu am votat, colegii mei au votat şi această propunere va fi înaintată Delegaţiei permanente care va avea loc săptămâna viitoare, joi (…) Această decizie a Biroului Politic Executiv de a propune excluderea nu e una care să mă bucure, dar în acelaşi timp eu vreau să îi avertizez pe toţi foarte clar că nici colegii mei şi nici eu nu suntem dispuşi să încasăm aşa toate prostiile, toate aberaţiile care sunt spuse la adresa noastră. Putem să avem dispute, diferenţe de puncte de vedere pe chestiuni politice, dar în momentul în care toate aceste declaraţii sunt numai atacuri la persoană, atunci ieşim din cadrul de desfăşurare normală a discursului politic şi acţiunii politice şi atunci trebuie să ne vedem fiecare de treabă înainte”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Ca răspuns la demersul conducerii ALDE, Daniel Constantin a scris, pe Facebook, că, prin acţiunea de excludere a sa din partid, Călin Popescu Tăriceanu îşi „şantajează” colegii pe care îi îndeamnă să renunţe la acţiunile din justiţie, abuzul comis fiind astfel certificat, dar el îşi va susţine în continuare procedurile în instanţă împreună cu cei care sunt alături de el.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.