Meniu principal

Lider ALDE: Animalele au mai multă protecţie şi drepturi decât deținuții

După ce, acum câteva zile, vicepreședintele ALDE, Cătălin Beciu, a catalogat manifestațiile din toată țara, împotriva grațierii și amnistiei, ca fiind ”naziste”, vineri a venit rândul unui coleg de-ai săi să dea cu bâta-n baltă. Liderul filialei Alba a partidului, Ioan Lazăr, a spus că o lege a graţierii şi amnistiei este necesară, animalele având chiar mai multă protecţie decât oamenii condamnaţi.

”Nu sunt în temă cu persoane sau cu fapte care ar urma să fie graţiate. Ce vreau să vă spun, la televizor am văzut, că animalele au mai multă protecţie şi drepturi decât oamenii. Oameni sunt şi cei care sunt deţinuţi politic, care stau în celule de patru, opt, 16 sau chiar şi mai multe persoane, iar legea ne spune că pentru un câine trebuie să avem X metri pătraţi. Sunt foarte multe asociaţii care militează pentru dreptul animalelor dar am văzut destul de puţine asociaţii sau persoane care militează pentru dreptul deţinuţilor”, a spus Ioan Lazăr, președintele ALDE Alba, în cadrul unei conferințe de presă, citat de MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că a observat că sunt foarte multe asociaţii care vor să scoată ”animalele de la circ”, dar ”de circul celor încătuşaţi şi plimbaţi prin faţa televizoarelor” foarte puţini au dreptul să vorbească.

(foto: Albaiuliainfo.ro)

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.