Meniu principal

Aeroportul din Kuala Lumpur, curățat de substanțe toxice după moartea lui Kim Jong Nam

Autorităţile malaeziene au început o operaţiune de curăţare a unor posibile substanţe toxice care ar fi putut să rămână în aeroportul din Kuala Lumpur în urma asasinării lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong Un. Potrivit medicilor legişti, bărbatul a fost ucis cu neurotoxina VX – cea mai toxică substanţă chimică descoperită de oameni, transmite DPA, citată de News.ro. La operațiunea de curățare participă inclusiv experți în radiații nucleare.

”Colaborăm îndeaproape cu acei colegi din departamentul chimic, cu medicii legişti şi experţii de la agenţia nucleară din Malaysia… pentru că vrem să spunem clar publicului dacă există vreun efect radioactiv care ar putea să le afecteze sănătatea”, a declarat comandatul poliţiei statale din Selangor, Abdul Samah Mat. 

Poliţiştii au lansat percheziţii la un complex de apartamente din apropiere de Kuala Lumpur şi acum aşteaptă rezultate din laborator, pentru a determina dacă există vreo substanţă chimică în locurile prin care au trecut principalii suspecţi în asasinarea lui Kim Jong Nam. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.