Meniu principal

Accident la o mină de cărbune din China: 18 mineri și-au pierdut viața

Accident la o mină de cărbune din China: 18 mineri și-au pierdut viața

Un număr de 18 au mineri decedat în urma unei scurgeri de gaze survenită la o mină de cărbune din centrul Chinei, relatează, luni, agențiile AFP și DPA, citate de AGERPRES. Pe de altă parte, 37 de persoane au fost salvate și spitalizate în urma accidentului produs la mina din Jilinqiao, din provincia Hunan.

Mai multe persoane, al căror număr nu se cunoaște exact deocamdată, au fost reținute în scopul investigației. Anchetatorii analizează gazul aflat la originea accidentului, conform agenției Xinhua.

Nu este, însă, prima dată când o nenorcire se petrece la o min din China, primul producător mondial de cărbune. În martie, 17 mineri și-au pierdut viața într-o mină din nord-estul țării, iar în decembrie două explozii separate în mine în Mongolia Interioară (nord) și Heilongjiang (nord-est) au ucis un total de 59 de persoane. În data de 2 martie, Administrația de Stat pentru Siguranța Muncii a anunțat începerea unei campanii la nivel național pentru ameliorarea condițiilor de securitate la minele de cărbune din China, conform agenției DPA.

(foto: Xinhua)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.