Meniu principal

Academia Română: Apelul lansat de un grup de membri nu reflectă poziția oficială a instituției

Apelul naționalist, pro-guvern, lansat de un grup de membri ai Academiei Române printr-o scrisoare dată publicității în data de 8 februarie, nu reflectă poziția oficială a instituției, informează Biroul de presă al acestui for. Potrivit sursei, inițiativa a fost una personală, apelul fiind redactat de persoanele semnatare.

Peste 80 de membri ai Academiei Române au lansat, miercuri, un apel prin care au solictat instituțiilor abilitate ale statului “să vegheze și să acționeze pentru a preveni, pentru a contracara și, atunci când se încalcă legea, pentru a pedepsi toate diversiunile și agresiunile la adresa identității, suveranității și unității naționale a României și a stabilității statului de drept, iar pe oamenii politici i-au invitat “să conlucreze cu responsabilitate și patriotism pentru binele României”.

Ulterior, fostul ministru al Educației, Mircea Dumitru, s-a disociat de apelul celor peste 80 de membri ai Academiei Române, afirmând că nu se regăsește ”nici în stilistică, nici în retorică și nici în multe dintre ideile susținute în această scrisoare”. La fel a făcut și prof. Wilhelm Dancă, preot și teolog romano-catolic.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.