Meniu principal

A cincea zi: România a bătut recordul, cu peste 320.000 de oameni în stradă

UPDATE 19.57 Anunțul lui sorin Grindeanu, privind abrogarea, mâine, a Ordonanței nr. 13, nu a trimis oamenii acasă. Potrivit estimărilor, sunt peste 320.000 de protestatari în stradă în toată țara, dintre care circa 170.000 în Piața Victoriei, un nou record al protestelor din ultimele zile. La Guvern au ajuns și o bună parte din zecile de mii de cetățeni care au mers, în marș, la Palatul Parlamentului, pe care l-au înconjurat cu un lanț uman.

UPDATE 18.24 Peste 25.000 de protestatari au ajus la Parlament, pe care l-au înconjurat. Este a cincea zi de proteste împotriva Ordonanței nr. 13, privind modificarea Codurilor penale, despre care atât specialiști în drept, membrii Opoziției și cetățeni de rând spun c ar fi, de fapt, o dedicație pentru șeful PSD, Liviu Dragnea.

Protestatarii au plecat pe bulevardul Lascăr Catargiu,au trecut prin Piața Romană, pe la Universitate, de unde au plecat spre Unirii și de acolo, la Parlament. Sunt în jur de 25.000 de oameni.

De asemenea, circa 2.000 de persoane s-au adunat, deja, în Piața Victoriei. Manifestanţii scandează „Anulaţi şi plecaţi”, „Hoţii”, „PDS, ciuma roşie”,  „Nu scăpaţi”, „DNA să vină să vă ia”, „România, trezeşte-te!”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”.

În prima parte a zilei, în Piața Victoriei a avut loc evenimentul “Educaţie pentru democraţie”, la care au participat părinţi şi copii lor. În jurul orei 16.00, cei peste 10.000 de oameni deja adunați în fața sediului Guvernului au pornit în marș spre Parlament, după care se vor întoarce în Piața Victoriei, pentru protestul din această seară.

Aproximativ 3.000 de părinţi şi copii cu steaguri, vuvuzele, pancarte şi jucării au fost protestat, de dimineață până spre după-amiază, faţă de Ordonanţa privind modificarea Codurilor penale. Adulții spun că acțiunea a fost organizată ca un exercițiu de demorcație pentru micuți. Copiii ai desenat pe pancarte şi au scria, cu ajutorul părinţilor, mesaje, precum: “Hoţii trebuie să plătească”, “Vrem să învăţăm ce e corect. Învăţaţi-ne voi” şi “Vreau să trăiesc în România”.

Sute de părinţi şi copii au ieşit în stradă şi în Braşov, adunându-se în faţa Prefecturii şi plecând apoi în marş spre Piaţa Sfatului. Au cântat “Un elefant se legăna pe o pânză de păianjen“ şi au afişat pancarte de genul: “Mama lui Dragnea, îl lăsaţi pe Liviu afară? Nu, că fură. Altă întrebare!”.

(foto: News.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.