Meniu principal

A 13-a zi de proteste anti-OUG 13: 70.000 de oameni, în Piața Victoriei

UPDATE 21.05 La ora 21.00 fix, cei 70.000 de oameni din Piața Victoriei au aprins lanternele telefoanelor, sub câte un carton colorat, formând un imens drapel tricolor: roșu, gaben și albastru.

La Timișoara sunt 3.000 de protestatari în stradă și tot 3.000 de oameni protestează la Iași. La Cluj au ieșit în stradă 14.000 de oameni iar la Sibiu – 10.000. 

19.36 Pentru a treisprezecea zi consecutiv, de când Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea Coduriulor penale, oamenii au ieșit în stradă. Deşi actul a fost abrogat, iar iniţiatorul său, Florin Iordache, a demisionat, cetățenii continuă să iasă în stradă în Bucuresti, dar și în alte orașe din țară și străinătate.

Sunt circa 2.000 de protestatari în Piața Victoriei, iar numărul crește de la un minut la altul. De asemenea, se protestează și în Spania, Italia, Olanda și Germania. Conform paginii de Facebook a evenimentului, sunt așteptate să participe la manifestația din Piața Victoriei cateva zeci de mii de persoane.

În a treisprezecea seară de proteste din Piața Victoriei, au fost organizate două evenimente noi pentru oamenii care vor dori să ajungă în fața Guvernului: un flashmob imens și formarea tricolorului cu ajutorul unor hârtii ridicate spre cer. Acest eveniment ar debuta la ora 21:00.

Duminica trecută, chiar în ziua în care Guvernul Grindeanu a abrogat OUG 13, circa 300.000 de oameni s-au strâns în fața sediului guvernului și au îndreptat lanternele aprinse ale telefoanelor spre cer. Imaginile au atras atenția presei internaționale care a relatat situația din ultimele zile din România.

(foto: Inquam Photos)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.