Meniu principal

Cei aproape 70.000 de turiști care au ajuns pe litoral de 1 mai au cheltuit, în medie, câte 300 de euro

Peste 200.000 de turiști sunt în acest weekend pe litoralul românesc

Potrivit președintelui Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT) și vicepreședinte al Asociației Litoral – Delta Dunării (ALDD), Corina Martin, aproape 70.000 de turiști au ajuns pe litoral în minivacanța de 1 Mai, peste estimările inițiale, de 40.000. Aceasta susține că un turist a cheltuit, în medie, 300 de euro în minivacanță, informează AGERPRES.

“Noi am dat o estimare de peste 40.000 de turiști pe litoral, dar a fost o creștere față de ceea ce am anunțat și ne apropiem de 70.000. Creșterea se datorează promovării pe care am făcut-o anul trecut și în primele luni din acest an. Cred că aceasta este cheia, dar și faptul că începând de anul trecut, oricum românii s-au orientat mai mult spre destinațiile românești. Noi am început campania de promovare pentru Mamaia în urmă cu trei ani, iar rezultatele nu aveau cum să se vadă în primul an. (…) Cred că acești trei ani de campanie intensivă, agresivă, coerentă și bine organizată pentru stațiunea Mamaia au atras de fapt aceste rezultate. Mamaia este cunoscută ca stațiunea distracției pentru segmentul de tineri, iar 1 mai este clar un reper pentru vârsta tânără și iată că stațiunea va culege acum toate roadele”, a precizat Martin.

În opinia acesteia, stațiunea Vama Veche este, de asemenea, pe un trend foarte bun, susținut și de colaborarea cu autoritățile locale.

“Și Vama Veche este pe un trend foarte bun de când ne-am unit forțele și se vede rezultatul acestei colaborări. Așa cum a declarat primarul stațiunii: ” Vama Veche aruncă mănușa stațiunii Mamaia”, a spus președintele FAPT, Corina Martin.

În privința sumelor lăsate de turiști în această perioadă, Corina Martin a afirmat că din primele date reiese că un turist a cheltuit, în medie, în minivacanța de 1 mai în jur de 300 euro.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.