Meniu principal

Romanul ”1984”, de George Orwell, din nou în vogă după învestirea lui Trump (P)

De când Donald Trump a devenit președinte al SUA, americanii îngroziți de deciziile cel puțin ciudate luate deja de acesta caută de zor prin biblioteci romanul ”1984” al lui George Orwell, o carte care dezvăluie un viitor distopic în care lumea a căzut pradă totalitarismului.

Cei care nu o găsesc, și-o cumpără, pentru că un iubitor de literatură nu-și poate îneca, nu-i așa, amarul decât într-o carte bună. Trăim vremuri tulburi, așa că Librăriile Cărturești au decis să le ofere și românilor posibilitatea de a cumpăra romanul ”1984”, de George Orwell, la un preț accesibil. Reducerea este de 20%, promoția e valabilă în perioada 30 ianuare – 15 februarie iar detaliile sunt aici.

Revenind la cartea magistrală a lui Orwell, protagonistul romanului este Winston Smith, un reprezentant al birocrației dintr-un stat totalitar. Un sistem opresiv, în care drepturile omului sunt călcate în picioare, un sistem în care istoria se rescrie după bunul plac al conducătorului iar societatea este supravegheată în mod intruziv.

În statul totalitar din ”1984” există un singur partid. Conducerea este exercitată de un singur individ megaloman, Big Brother. Sună foarte cunoscut pentru vremurile în care trăim, deși romanul a fost publicat tocmai în 1949. Deși în aparență Winston Smith este un cetățean model, care se încadrează și respectă sistemul, în secret urăște partidul și visează la rebeliune. Va avea, însă, de suferit din această cauză.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.